Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αντικατάσταση των κάδων σκουπιδιών που ανοίγουν με το χέρι

Θέλω να παραθέσω ένα πρόβλημα που με απασχόλησε πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Το 2008 ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε κάδους σκουπιδιών που ανοίγουν μόνο με το χέρι σε αντίθεση με τους παλιούς που άνοιγαν με το πόδι πατώντας στην βάση τους έναν μεταλλικό μοχλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά που κατεβάζουμε τα σκουπίδια να ερχόμαστε σε επαφή με μια από τις χειρότερες εστίες μικροβίων στην πόλη μας με κίνδυνο πχ να ξεχαστούμε και να βάλουμε το χέρι μας στο μάτι μετά ή να μηχανευόμαστε τρόπους να ανοίξουμε το καπάκι δίχως να το αγγίξουμε.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η αγορά οφείλεται στην ανοησία των υπευθύνων ή σε άλλους λόγους πιο σκοτεινούς. Ακόμα και αν υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι έγινε για οικονομικούς λόγους διότι δεν υπήρχαν χρήματα, δεν είναι δυνατόν να προτιμά να ξοδεύει ο Δήμος σχεδόν 1.000.000 ευρώ για το site του (βασισμένο σε δωρεάν ελεύθερο λογισμικό!) και 17.000.000 ευρώ για τον ραδιοσταθμό 9,84 (από την στιγμή που υπάρχουν δωρεάν ιδιωτικοί σταθμοί στην Αθήνα) αντί να πάρει πχ σωστούς κάδους.

Κάθε νέα δαπάνη θα πρέπει να συνοδεύεται με περικοπές σε άλλες σπατάλες γιατί λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Θα πρέπει να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα και σταδιακά να αντικαταστήσει τους κάδους αυτούς, η ιδιωτικοποίηση του 9.84 κατά την γνώμη μου είναι μια καλή αρχή.

(η αντικατάσταση τους δεν κοστίζει τόσο και άρα με την πώληση του μπορούμε να μειώσουμε κάπως και τα υψηλά Δημοτικά τέλη που πληρώνουμε τώρα)

Facebook group: http://on.fb.me/cYcWpc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου