Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ξεπερνώντας τον απλό λαϊκισμό - επιλέγοντας τη χυδαιότητα, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται λαϊκιστής. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι πολύ ήπιος γι' αυτόν. Έχει πλέον γίνει χυδαίος συκοφάντης. Δείτε την παρακάτω συζήτησή του με τον Γιώργο Καμίνη.


Σε πολλά σημεία μπορούμε να σταθούμε.

1. Ο απερχόμενος δήμαρχος θέλει να φορτώσει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών όχι στην κυβέρνηση, που ασκεί εξουσία, αλλά στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα. Προς το σκοπό αυτό διαβάζει την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη του 2007, στην οποία ο Συνήγορος προτείνει να μειωθούν τα απαραίτητα ένσημα για την ανανέωση της άδειας των νομίμων μεταναστών. Προσπαθεί ο απερχόμενος δήμαρχος να δείξει ότι με αυτό τον τρόπο δήθεν ο κ. Καμίνης ευνοεί την απόκτηση (και όχι την ανανέωση) των αδειών παραμονής.

2. Προσπαθεί την πρόταση του Γιώργου Καμίνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών να την διαστρεβλώσει, αρνούμενος ουσιαστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί μένουν σε συνθήκες ντροπιαστικές για εμάς και τον υποτιθέμενο πολιτισμό μας. Και, επιπλέον, αναφέρεται στους αιτουμένους άσυλο, οι οποίοι αποτελούν εντελώς διαφορετική κατηγορία και οι οποίοι, εάν το δικαιούνται και γίνει δεκτό το αίτημά τους, κατά κανόνα θα φύγουν και από την Ελλάδα - και επικρίνει τον Γιώργο Καμίνη, που ζητεί να εξετάζονται με ταχύτητα τα αιτήματά τους και να μην υποχρεώνονται να μένουν περιορισμένοι πέραν του τριμήνου που προβλέπει ο νόμος. Ας θυμηθούμε πάλι ποιοι είναι αυτοί που ζητούν πολιτικό άσυλο: αυτοί που έφυγαν από τη χώρα τους για να μη τους σκοτώσουν ή τους ακρωτηριάσουν εξ αιτίας των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους. Αυτούς ο απερχόμενος δήμαρχος θέλει να τους φερόμαστε σαν ζώα, να τους κρατούμε επί μήνες πολλούς, χωρίς να εξετάζουμε εάν έχουν το δικαίωμα (που αναγνωρίζεται από την παγκόσμια νομοθεσία και είναι συνέχεια του ελληνικού θεσμού της ικεσίας) στην παροχή πολιτικού ασύλου.

3. Στο ζήτημα των λατρευτικών χώρων των "ετεροδόξων" (κατά τον ultra-ορθόδοξο απερχόμενο δήμαρχο), ο Γιώργος Καμίνης επέκρινε την Πολιτεία που δεν επέτρεπε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας και μετανάστες να έχουν δικούς τους λατρευτικούς χώρους και τους εξαναγκάζει να ασκούν κρυφά τις θρησκευτικές τους τελετές. Η προφανής αυτή παραβίαση ενός ανθρωπίνου δικαιώματος δεν συγκινεί τον απερχόμενο δήμαρχο, ο οποίος ζητεί η όποια λατρεία των "ετεροδόξων" να γίνεται εκτός Αθηνών. Μάλιστα φοβάται ότι θα μπορούσε να γίνει τζαμί εκεί κοντά - και θα μολυνόταν, θα μιαινόταν από τις ανίερες λατρευτικές συνήθειες των κακών ετεροδόξων.

4. Και, βέβαια, η χυδαιότητα του απερχομένου δημάρχου αναδεικνύεται και στα όσα προσπαθεί να προσάψει προσωπικά στον Γιώργο Καμίνη. "Πιάνεται" από τη φράση του Γιώργου Καμίνη, ότι θα συναντηθεί με τον Γιώργο Αμυρά, για να δουν πώς θα δουλέψουν μαζί στο Δήμο, για να τον κατηγορήσει ως αλαζόνα, ως θεωρούντα ότι έχει εξασφαλίσει την εκλογή του - ενώ ο Γιώργος Καμίνης του επισημαίνει ψύχραιμα ότι η συνεργασία γίνεται και στην αντιπολίτευση. Ο απερχόμενος δήμαρχος κατηγορεί τον Γιώργο Καμίνη ότι είναι κυβερνητικός και δεν θα είναι διεκδικητικός - αλλά ο Γιώργος Καμίνης του λέει, πολύ σωστά, ότι το μοντέλο που τον εκφράζει δεν είναι ο δήμαρχος με το προτεταμένο χέρι. Ο Γιώργος Καμίνης του υπενθυμίζει ότι ο ίδιος έχει (και ο Δήμος πληρώνει) 99 συμβούλους στο ιδιαίτερο γραφείο του και οι αντιδήμαρχοί του άλλους 97, για να του δώσει ένα απλούστατο παράδειγμα του πώς μπορεί να αρχίσει το νοικοκύρεμα του Δήμου, γιατί μιλάμε για ένα πολύ σπάταλο Δήμο. Ο απερχόμενος δήμαρχος όχι μόνο δεν ντρέπεται, δεν ιδρώνει το αυτί του, όχι μόνο δεν προσπαθεί να βρει κάποια δικαιολογία, αλλά αποδίδει στον Γιώργο Καμίνη "φρασεολογία Ραγκούση".

Η διαφορά στην αγωγή, τη συγκρότηση, το ήθος των δύο υποψηφίων δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει πιο εμφανής. Όσοι θέλετε Δήμαρχο άχρηστο, σπάταλο, τραμπούκο, χυδαίο συκοφάντη, έχετε την επιλογή: Νικήτας Κακλαμάνης. Αλλά όσοι θέλετε στο τιμόνι του Δήμου άνθρωπο, που να νοιάζεται για εσάς και για την πόλη, που να νοιάζεται για τα δικαιώματά σας, που προσφέρεται να σας υπηρετήσει, να κάνει τη ζωή σας καλύτερη, ξέρετε ότι έχετε τη μοναδική ευκαιρία να επιλέξετε τον Γιώργο Καμίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου