Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση για βοήθεια - μέσα στις επόμενες ημέρες κρίνεται το μέλλον της Αθήνας.

Ο συνδυασμός "δικαίωμα στην πόλη" με επικεφαλής τον Γιώργο Καμίνη, που υποστηρίζεται από το "πορτοκαλί", πέρασε στο δεύτερο γύρο ως δεύτερος, πίσω από το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη. Η διαφορά (περίπου 6,5 %)  είναι τέτοια, που μπορεί να ανατραπεί. Επομένως, δικαιολογείται συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά σε καμμία περίπτωση εφησυχασμός.

Τα πάντα θα κριθούν στην προσέλευση των ψηφοφόρων κάθε συνδυασμού στο δεύτερο γύρο, σε συνδυασμό με την ικανότητά μας να πείσουμε όσους προτίμησαν άλλους συνδυασμούς στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου να υποστηρίξουν το συνδυασμό μας τώρα. Το "πορτοκαλί" έχει πολλή δουλειά να κάνει, για να συμβάλει στην αλλαγή στην Αθήνα. Χρειάζεται να στηρίξει το συνδυασμό προγραμματικά, να διατυπώσει με σαφήνεια θέσεις - προγραμματικές προτάσεις, τις οποίες ο συνδυασμός θα μπορέσει να αξιοποιήσει. 

Ακόμη περισσότερο, όμως, χρειάζεται να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους γνωρίζουμε να ψηφίσουν και τη δεύτερη Κυριακή και να ψηφίσουν το συνδυασμό, ακόμη κι εάν η επιλογή τους τον πρώτο γύρο ήταν η αποχή ή κάποια άλλη παράταξη.

Σε σχέση με προχθές μπορούμε να επισημάνουμε:
- ότι υπάρχει σοβαρή προοπτική να κερδίσουμε το Δήμο, δηλαδή ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο να πάμε και να ψηφίσουμε.
- ότι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα έχει δοθεί από την πρώτη Κυριακή, δηλαδή ότι τη δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε για ένα πολύ απλό, πολύ συγκεκριμένο δίλημμα: Κακλαμάνης ή Καμίνης;
- ότι ο Κακλαμάνης δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να μας πει, επιχειρεί να βρει οτιδήποτε "επικοινωνιακό" έχει, στο βαθμό που χαρακτηρίζει "κυβερνητικό υποψήφιο" και "αλαζόνα" τον κ. Καμίνη.

Τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο youtube, με τα ποιηματάκια που καταλήγουν στο "μην ψηφίσεις Κακλαμάνη" και ακολουθούνται από τη φράση του, εντελώς ενδεικτική της νοοτροπίας του, "αν η κυρία δεν γουστάρει, ν' αλλάξει Δήμο", χρειάζεται να διαδοθούν όσο γίνεται - να ξέρουμε ποιος είναι αυτός που θέλει ξανά την ψήφο μας.

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να αλλάξει σελίδα ο Δήμος. Έχουμε δύο υποψηφίους να συγκρίνουμε. Ο ένας δεν έχει ξανασχοληθεί με την πολιτική. Δεν έχει άλλες βλέψεις. Η κάθοδός του στον πολιτικό στίβο, με δεδομένη την αξιοπρέπεια και το ήθος του, είναι σοβαρή θυσία γι' αυτόν, ειδικά εάν αναλογισθεί κανείς τι άφησε. Η θητεία του ως "Συνηγόρου του Πολίτη" ήταν, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη. Ο άλλος συμπεριφέρεται παντού σαν νταής. Παραβιάζει το νόμο ανερυθρίαστα και ασύστολα. Σε κανένα πόστο που ανέλαβε δεν έκανε κάτι - και ιδίως στο Δήμο Αθηναίων. Δεν μπορεί καν να γίνει σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων.

Θα έχει τεράστια διαφορά, προς όφελός μας, εάν κατορθώσουμε να αλλάξουμε τη Δημοτική αρχή. Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, θα γίνει πολύ καλύτερη. Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για μια εβδομάδα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα. Αν κάτι μας έδειξε η πρώτη Κυριακή, είναι ότι η ανατροπή μπορεί να γίνει. Θα είναι πραγματικά κρίμα να μην τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου